Over mij

Ik ben Ria

mijn reis

Het verhaal is voor velen herkenbaar. Werkzaam in de sociale zekerheid, goed salaris en gezin, maar toch niet gelukkig en niet op mijn plek. Op een dag besloot ik mijn goede baan en financiële zekerheid los te laten en ben ik begonnen yoga te geven eerst aan kinderen en vrij snel ook aan volwassenen.  Een hele overgang, maar vanaf de 1e dag was ik op mijn plaats.

Yoga geven aan kinderen is een vak apart. Uitdagend en heel confronterend soms. Kinderen hebben mij geleerd onbevangen en puur naar het leven te kijken. Die onbevangenheid en puurheid koester ik.

Yoga is voor mij licht en vrolijk. Ik wil me blijven verbazen en Yoga brengt mij die verbazing en verwondering, blijdschap. Tijdens een les of op een van mijn reizen. Het gevoel van verbinding en gedeelde ervaring is universeel en dat spreekt me aan. Yoga is voor mij grenzeloos en (leef)tijdloos. In India of Amsterdam, Yoga spreekt overal dezelfde taal. Ik ben er een vrolijker en beter mens door geworden.

de passie

Yoga is simpel, maar niet altijd makkelijk. Soms geweldig, soms confronterend en moeilijk. Maar het brengt mij altijd een gevoel van verbinding, rust. Door het doen van Yoga zie ik mijn lichaam als mijn huis. Niet perfect, niet altijd even opgeruimd, maar wel een plek waar ik me veilig en op mijn gemak voel. Dat gevoel wil ik delen en doorgeven.

Ik ben door veel verschillende docenten opgeleid in Nederland en buitenland. India, Thailand, Bali, België, Amsterdam en Amersfoort. Een paar van mijn docenten zijn Jayendra, Anoshe Overington, Anat Geiger, Marcel van de Vis, Shiva Rea, Sarah Powers, mijn moeder. En niet te vergeten mijn leerlingen.

de stijl

Mijn stijl is voornamelijk Anusara Yoga en Yin, maar Hatha, Vinyasa, QiGong, Thai Chi zijn ook een inspiratiebron. Ik houd van afwisseling en blijf leren. Dat werkt door in mijn Yogapractice en lessen. En in mijn leven.

masseren

Naast Yoga heb ik nog een passie: Masseren. Na het volgen van een workshop Thai Massage was ik verkocht. Inmiddels ben ik geschoold in veel stijlen en nog steeds niet uitgeleerd. Het effect van een goede massage blijft me verwonderen. En iedereen is altijd blij je te zien!