Massage

Mamasté houdt zich aan de richtlijnen van het RIVM. Dit kan invloed hebben op zowel mijn yogalessen als de reiki- en massagebehandelingen.

Voorwaarden voor massagebehandelingen:

 • Zelf je handdoeken meenemen.
 • Zelf water meenemen.
 • Als je ziek bent, koorts hebt, verkouden bent of keelpijn hebt kan de massage geen doorgang vinden.
 • Ook bij lichte verschijnselen is het beter om de afspraak te verzetten.
 • Kom op tijd: niet te vroeg en niet te laat.


  Tot nader order geef ik 2 massages per dag. Dit betekent dat er een wachtlijst zal zijn, waarvoor excuses. Ik geef alleen massages van 60 of 90 minuten.

Voor een afspraak kun je gebruik maken van het contactformulier.

Kom tot rust

hoe werkt het?

Gedurende het intakegesprek stel ik een aantal vragen om jouw vraag (of klacht) helder te krijgen. Hiermee stem ik de massage af op jou als persoon en de vraag die je meebrengt. Misschien heb je zelf nog vragen, die kun je altijd stellen.

Tijdens de massage zelf zet ik verschillende massagevormen in en varieer de intensiteit. Hiermee kan ik goed aansluiten bij datgene wat jouw lichaam nodig heeft. Bovendien worden op deze manier meerdere lagen in lichaam en geest bereikt. Dit maakt dat de massage diep kan doorwerken.
Sommige massages zijn met de kleding aan, maar bij andere vormen gebruik ik olie en ben je op je ondergoed na, bloot. Trek niet je mooiste kleding en ondergoed aan vanwege de olie.

Direct na afloop van de massage merk je dat lichaam en geest anders aanvoelen. Vaak ervaren mensen een gevoel van ruimte en innerlijke rust. Maar ook, stroming van energie en het gevoel dat er iets in beweging is gezet.
Het kan zijn dat je een paar dagen spierpijn hebt, dat is normaal. Zeker bij een deep tissue massage. Belangrijk is dat je goed drinkt na de massage en je telefoon even uit laat.

 

Verschillende massagevormen

wat werkt voor jou

Een massage met olie en deels ontkleed. Zachte en milde vorm van massage gericht. Het accent ligt op totale ontspanning en bevat ook elementen uit de Ayurveda (traditionele Indiase geneeswijze)​

Dit is een massage met warme kruidenstempels die gevuld zijn met ontspannende, reinigende en activerende kruiden. De druk is afwisselend intens en zacht. Lichaam en geest komen in diepe ontspanning. De kruidenstempels optimaliseren de stofwisseling en zorgen ervoor dat de afvalstoffen sneller en gemakkelijker afgevoerd worden. Met name geschikt bij spierpijn, vastzittende spieren, spanning, schouder/nek/rugklachten, hoofdpijn, slapeloosheid. De massage kan met kleding aan gegeven worden. Makkelijke kleding is aan te raden. De stempels kunnen afgeven op de kleding.​

Bij deze massage is de aandacht gericht op het losmaken van het bindweefsel, triggerpoints en de (dieper gelegen) spieren. Afhankelijk van de soort klacht kan deze massage met of zonder olie, met of zonder kleding.

Er zijn twee stromingen de noordelijke variant, Nuad Bo-Rarn en de zuidelijke variant, ook wel Bangkokstijl genoemd. Deze laatste is intenser. De masseur werkt op de energiebanen dmv drukpunten en rek- en strekbewerkingen. De bewegingen lijken vaak sterk op de asana’s van yoga en de aandacht voor de drukpunten lijkt op de nadi’s uit Ayurveda en de meridianen uit de Chinese geneeskunst. Thai Massage is met kleding aan. Makkelijke kleding is dan handig.

Dit is een zeer oude vorm van diepe buikmassage uit Taoïstisch China. Het centrum van ons lichaam bevindt zich rond de navel. In onze buik worden naast voedsel ook emoties en gedachten verteerd. Denk maar eens aan ‘die steen op je maag’ of ‘je gal spugen’… zo zijn er nog meer van deze gezegdes die alles zeggen! Wanneer onze organen alle stress en emoties niet meer kunnen verwerken, ontstaan vaak klachten als:

 • stress
 • verstoorde spijsvertering als constipatie en diarree
 • slapeloosheid
 • onrust
 • rug, nek en schouderklachten
 • niet kunnen afvallen
 • hormonale klachten
 • stemmingswisselingen
 • emotionele klachten

Deze massage is met olie, soms een warme kruidenstempel en de buik is bloot. Het is beter tot 2 uur voor de massage niet te eten of veel te drinken.

Een massage met olie en deels ontkleed. Zachte en milde vorm van massage gericht. Het accent ligt op totale ontspanning en bevat ook elementen uit de Ayurveda (traditionele Indiase geneeswijze)

de Meridiaan massage is ontwikkeld door de Chinezen en is een onderdeel van de Traditionele Chinese Geneeskunde. Zij zien de energiebanen in het lichaam als “het web van het leven”. Bij deze massage wordt op deze energiebanen gemasseerd om de energie weer goed te laten stromen. De intensiteit verschilt per persoon en de aard van de klachten. Deze massage kan met of zonder kleding.

Voor deze massage wordt gebruik gemaakt van een speciale stoel. Met name geschikt voor rug-, nek- en schouderklachten. Kan met of zonder olie.

Mijn tarieven per 1 november 2018:

60 minuten -> € 60,00

90 minuten -> € 85,00

Belangrijk: geen erotische massages